София, пл. "Позитано" №3

Пловдив, бул. "Цар Борис III" № 128

Пострадал в ПТП

Пострадали в ПТП – Право на обезщетение

апр.,2024 | Адвокатска кантора "Здравков"

Статията накратко описва правата на пострадали в пътни инциденти и възможностите за получаване на обезщетение за получените вреди.

Ако сте пострадали в пътнотранспортно произшествие – ПТП, вие имате право на обезщетение за претърпените вреди. Накратко сме описали възможностите, които имате. Съветваме да се консултирате с адвокат, който специализира в областта на застрахователното право и може да помогне на пострадали в ПТП лица да получат справедливо обезщетение.

Застраховката „Гражданска отговорност на автомобилистите“ е крайъгълен камък в системата за защита на участниците в пътното движение. Застраховката гарантира задължителното застрахователно покритие за всеки автомобил, като осигурява право на обезщетение на пострадалите от катастрофи лица за имуществени и неимуществени вреди.

Пострадалите и увредените лица имат право на обезщетение не само от виновния за настъпилото събитие, но и от неговия застраховател. Често в катастрофи настъпват вреди, които са в особено големи размери, съответно се дължии обезщетение в такива размери. Такова обезщетение включва както имуществени, така и неимуществени вреди.

Съветваме всички лица, които са пострадали в подобни събития да се посъветват с опитен адвокат по застрахователно право относно обезщетението, което могат да получат.

В случай на катастрофа, застраховката покрива причинените имуществени щети, които могат да са:

  • Ремонт на повредения автомобил;
  • Разходи за лечение;
  • Пропуснати ползи вследствие на претърпяно лечение и др.

Лицата, пострадали в резултат на пътнотранспортно произшествие, имат право на обезщетение и за претърпените неимуществени вреди включва:

  • Болките и страданията от загуба на близък, починал в катастрофата;
  • Болките и страданията от получените от лицето телесни увреждания и съпътстващото им лечение.

Получаването на справедливо обезщетение от застрахователните компании често не се случва доброволно и в предвидените от закона срокове. Потвърждение за това са хилядите висящи дела срещу застрахователни компании, често причина за това са и наказателните дела във връзка с катастрофата, които без адекватна помощ често са висящи с години. Успешното приключване на такова дело изисква освен познаване на процесуалните закони и специфични познания и умения в областта на застрахователното право и всичко усложнения, които биха могли да настъпят в хода на процеса. Опитен адвокат по застрахователно право би могъл да окаже нужното съдействие на пострадалите лица, за да получат справедливо обезщетение.

Повече за застрахователното право и правото на обезщетение вижте тук

Повече за нашите адвокати можете да видите тук

Нашата практика по такива дела е изключително богата, имаме дългогодишен опит и отлични резултати, като сме консултирали и застрахователни дружества. Делата, които сме водили са за над 25 милиона лева. Все по-често получаваме запитвания от пострадали и участници в ПТП и доколкото сме съпричастни към тяхната болка обявяваме безплатни консултации на материално затруднени лица до края на 2024 година. 

Не се колебайте да се свържете с нас:

www.zdravkov-legal.com

office@zdravkov-legal.com

+359886722772

гр. София, пл. „Позитано“ №3

гр. Пловдив, бул. „Цар Борис III“ № 128

Можете да проверите валидността на застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите“ тук


Даниел Здравков

Даниел Здравков

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button